Wil je van een pagina of post in WordPress snel de page ID of post ID vinden om toe te kunnen passen in een shortcode of code snippet? In deze post leg ik je uit waar je dit kan vinden.

Wat is een page ID of post ID?

Wanneer je in WordPress een nieuwe pagina of post aanmaakt en deze opslaat dan krijgt deze in de database een uniek getal om deze pagina of post te kunnen onderscheiden van de rest.

De page ID hoort bij de post type ‘pagina’ en de post ID hoort bij de post type ‘post’. Maak je gebruik van een custom post type, zoals WooCommerce de post type ‘producten’ dan heeft een product een Product ID.

Weet je van een pagina of post de ID, dan kan je deze gebruiken in bijvoorbeeld een shortcode of een code snippet.

De post ID vinden

Voordat je begint: zorg er voor dat je bent ingelogd op de WP Admin van je website. Op de ‘voorkant’ van de website is de ID van een pagina of post over het algemeen niet snel zichtbaar.

Ga vervolgens naar Berichten > Alle berichten. Wanneer je met je muisaanwijzer over de titel (of de link “Bewerken“) van een post beweegt, dan zie je onderin je browser (indien je dit zo hebt ingesteld) de URL van de post verschijnen die WordPress gebruikt om de post te kunnen bewerken.

De post ID staat achter ?post=. In dit geval is de post ID in het voorbeeld 1310.

Je kan de post ID ook vinden in de URL-balk. Klik hiervoor (in hetzelfde scherm) op de naam van de post (of de link “Bewerken“) zodat het bewerk-scherm van de post opent.

De post ID vinden in WordPress

In de adresbalk zie je nu op dezelfde plek, achter ?post=, de post ID staan.

Deze manieren van de post ID achterhalen werken hetzelfde voor pagina’s en welke andere post types (bijvoorbeeld WooCommerce producten) je dan ook op je website gebruikt. De URL-structuur van post types in de WP Admin is namelijk hetzelfde.

Beoordeel deze post:

Gemiddeld: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen

Whoops! 😔

Zou je ons willen laten weten hoe we (deze post) kunnen verbeteren?