Wanneer een artikel op je website veel reacties (comments) heeft, kunnen de vele avatars (de profielfoto naast de naam van degene die een reactie achterlaat) er voor zorgen dat de totale grootte van de pagina snel oploopt, waardoor de pagina dus trager laadt. Gelukkig zijn er twee manieren om avatars bij reacties te verbergen zodat dit de laadtijd van de pagina ten goede komt.

Avatars uitschakelen via Instellingen

De eenvoudigste optie om avatars uit te schakelen is door bij Instellingen > Discussie het vinkje Avatars tonen uit te vinken bij de optie Avatarweergave. De opties voor avatars er onder verdwijnen zodra je het vinkje uit zet. Vergeet niet de wijzigingen op te slaan door op de knop Wijzigingen opslaan te klikken. Dit zorgt er voor dat alle avatars op blogposts worden verborgen. Niet enkel bij de reacties, maar bijvoorbeeld ook bij een info-blok over de auteur van de post, mocht die voorkomen bij blogposts op je website.

De avatars bij reacties verbergen via Instellingen

Avatars verbergen met een functie

Indien je avatars gebruikt voor de blogpost auteurs in een ‘auteur info box’ (zoals in het screenshot hieronder), dan kan je onderstaande codesnippet gebruiken om avatars enkel bij reacties op blogposts uit te schakelen, en de auteur info box ongemoeid te laten.

Om de avatars enkel te verbergen in de reacties-sectie van de blogpost, voeg je onderstaande code toe aan je functions.php bestand of site-specifieke plugin.

/**
 * Remove avatars from comment list
 */
add_filter( 'get_avatar', 'wpsimpel_remove_avatars_from_comments' );

function wpsimpel_remove_avatars_from_comments( $avatar ) {
 global $in_comment_loop;
 return $in_comment_loop ? '' : $avatar;
}

Beoordeel deze post:

Gemiddeld: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen

Whoops! 😔

Zou je ons willen laten weten hoe we (deze post) kunnen verbeteren?