De author ‘base’ slug is het middelste gedeelte van de URL voor de auteur archiefpagina. Standaard is dit /author/. Heb je een Nederlandstalige website, of wil je /author/ in de url aanpassen naar iets anders (bijv. /schrijver/ of iets anders wat beter in het thema van je website past, dan kan je dit met een code snippet eenvoudig aanpassen.

De auteur-archiefpagina is de pagina waarop de posts van een specifieke auteur en (afhankelijk van je thema) extra informatie over de auteur te zien zijn. Mijn eigen auteur-archiefpagina vind je op https://wpsimpel.nl/auteur/justinpicard/. Op wpsimpel heb ik de ‘base’ slug ook aangepast van /author/ naar /auteur/ met behulp van onderstaande code snippet.

De base slug van de auteur-archiefpagina’s zijn -in tegenstelling tot de categorie of tag base- helaas niet via de permalink opties in de WP Admin aan te passen. Dit zal je dus met een stukje code moeten doen.

De author ‘base’ slug aanpassen

Om de author ‘base’ slug aan te kunnen passen moeten we de variabele $wp_rewrite aanpassen. Deze maakt deel uit van de WP_Rewrite class die verantwoordelijk is voor de SEO-vriendelijke permalinks op je WordPress website.

/**
 * Custom Author Base
 *
 * @return void
 */
add_action( 'init', 'wpsimpel_custom_author_base' );

function wpsimpel_custom_author_base() {

    global $wp_rewrite;
    $wp_rewrite->author_base = 'auteur';

}

In bovenstaande code snippet passen we de author_base property van het $wp_rewrite object aan in de vorm van een string. In dit geval passen we dit aan naar 'auteur'. Deze string kan je naar eigen wens aanpassen naar bijvoorbeeld ‘gebruiker’, ‘profiel’, ‘jedi’, ‘ninja’ etc. Let er wel op dat je hierin geen speciale karakters of spaties kan gebruiken omdat het hier gaat om een URL.

Permalinkstructuur opnieuw opbouwen

Wanneer je bovenstaande code snippet toepast, en je vervolgens naar een pagina van een auteur wilt gaan met de nieuwe ‘base’ slug (bijvoorbeeld https://jewebsite.nl/auteur/johndoe), dan zal je tegen een 404-foutmelding op lopen.

Om dit op te lossen moet eerst de permalink-structuur opnieuw worden opgebouwd. Dit doe je simpelweg door naar de permalink-opties pagina in de WP Admin te gaan (Instellingen > Permalinks) en te klikken op de knop Wijzigingen opslaan. Wanneer je nu de auteur-pagina bezoekt krijg je wel de juiste pagina te zien.

Beoordeel deze post:

Gemiddeld: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen

Whoops! 😔

Zou je ons willen laten weten hoe we (deze post) kunnen verbeteren?